Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝIΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Ολοκληρώνονται με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πωγωνίου.



 







(Φωτογραφικό αρχείο :Ηλίας Παπουτσής) 

Πρωτόγνωρη ήταν η φετινή συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε όλα τα δεδομένα στην αναπαράσταση της μάχης  στον χώρο του Μνημείου του Μαχητή στο  Καλπάκι, όπου χιλιάδες κόσμου γέμισαν τους χώρους και δυστυχώς πολλοί δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν.
Είναι γεγονός ότι και η   εκδήλωση αυτή που έγινε θεσμός, καταφέρνει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των νέων.
Επίσης και φέτος πολλές σχολικές μονάδες της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  συμπεριέλαβαν  στο πρόγραμμά τους  επίσκεψη στο  Μουσείο Καλπακίου, στην έκθεση φωτογραφίας  και τους ιστορικούς χώρους στους οποίους ξεναγούνται χιλιάδες μαθητές.
Στόχος του Δήμου είναι  το μήνυμα της άνισης αλλά δίκαιας  μάχης για τα ιδανικά να εμφυτευτεί στην νεολαία της χώρας μας που πρέπει να δώσει μια από τις δυσκολότερες μάχες του έθνους μας, όπως και να αντιληφθεί με ρεαλιστικότατα τα δεινά του πολέμου.
Ο Δήμος Πωγωνίου θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει  τους  συντελεστές που επιτέλεσαν στην επιτυχία που είναι:  η 8η Μεραρχία δια της 8ης Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως (Διοικητής, Υποδιοικητής, οπλίτες), η μπάντα της 8ης Μεραρχίας μετά του μαέστρου της , με την ευγενική συμμετοχή  της κ. Α. Παπαδοπούλου και κ. Γ. Νάκου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά του   Πρύτανη κ. Τ. Αλμπάνη,  ο  Διοικητής και οι υπεύθυνοι  του 583 Μηχανοποιημένου Τάγματος  για την έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας, ο  Πρόεδρος εφορευτικού συμβουλίου Δημοτικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας και όσοι βοήθησαν  για την έκθεση ιστορικού βιβλίου, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζαγορίου, το Ανοιχτό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, οι σύλλογοι και φορείς που συμμετείχαν και οι  κάτοικοι της περιοχής. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί η ευγενική υποστήριξη των επιχειρήσεων  «Βίκος» και «Μitsis Hotels».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου