Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα ημερίδα στον Παρακάλαμο


Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα ημερίδα στον Παρακάλαμο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρακαλάμου, του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ««Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο».
Η εκδήλωση οργανώθηκε απ΄ την Τοπική Πλατφόρμα για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα Νέων Επιστημόνων στην Καινοτομία, την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής προγραμμάτων για την απασχόληση (Δράση- ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ).
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό o κ. Χρήστος Γκόγκος –Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου και το πρόγραμμα ξεκίνησε με την ομιλία της, η Δρ. Αικατερίνη Τζάλλα, Γεωπόνος με εξειδίκευση στη μελισσοκομία η οποία παρουσίασε το θέμα « Η Μελισσοκομία και οι προοπτικές της στον Ελλαδικό χώρο» όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία του κλάδου, τεχνικές εκτροφής αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι νέοι επίδοξοι μελισσοκόμοι σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Παπανδρέου, Φαρμακοποιός με εμπειρία σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ανέπτυξε το θέμα «Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά, αιθέρια έλαια και Εκχυλίσματα» με κύρια κατεύθυνση την καλλιέργεια και όχι συλλογή αρωματικών φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή, καθώς και ιδέες για την παραγωγή τελικών προϊόντων όπως χλωρή και ξηρή δρόγη, αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα.
Ο κ. Χρήστος Δ. Κατσάνος, Γεωπόνος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εικοσαετή και πλέον εμπειρία στις υδροπονικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες και το Branding, ανέπτυξε το θέμα «Το παράδειγμα της Υδροπονίας στην παραγωγή επωνύμων branded προϊόντων» δίνοντας ιδέες και εμπνεύσεις από τη μέχρι τώρα παρουσία καινοτομικών επώνυμων προϊόντων (brands) στην ελληνική αγορά (υδροπονική φράουλα, μαρούλι για κομμένη σαλάτα, τομάτες snack κλπ).
Ο κ. Ευάγγελος Μπλάτζος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων ενημέρωσε για τις δράσεις της Α.Σ. και παρουσίασε συνοπτικά το θέμα « Χρηματοδοτούμενα, Ευρωπαϊκά προγράμματα στον Αγροτικό Τομέα, τα κλειδιά της χρηματοδότησης».
Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Πωγωνίου κ. Νικόλαος Γαλίτσης.
Επακολούθησε σειρά ερωτοαπαντήσεων των συμμετεχόντων στην εκδήλωση με τους εισηγητές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης Περιφερειακός Σύμβουλος , ο κ. Αναστάσιος Γιούνης –Αντιδήμαρχος Πωγωνίου , Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου