Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου: Δημοπρατείται η ανακαίνιση ενός αξιόλογου κτίσματος προϋπολογισμού 340.000 ευρώ με στόχο τον πολιτισμό , την τέχνη και την επισκεψιμότητα στην Πωγωνιανή του Δήμου Πωγωνίου.


 Σε στέγη Τέχνης , δημιουργικότητας και πολιτισμού μετατρέπεται ένα αξιόλογο παραδοσιακό κτίσμα  στην κεντρική πλατεία της Πωγωνιανής του Δήμου Πωγωνίου, που απειλούνταν από την εγκατάλειψη.
Μετά την αποκατάστασή του θα φιλοξενεί μόνιμα την έκθεση με τα σημαντικά έργα του γνωστού Πωγωνίσιου  ψηφιδογράφου  και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Κολέφα , καθώς και του γιου του Νίκου.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί εργαστήρι ψηφιδογραφίας  και εικαστικών  τεχνών.
Στόχος το παλιό κτίριο να γίνει κέντρο πολιτισμού, μόρφωσης, εκθέσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων όχι μόνο για το Πωγώνι αλλά για ολόκληρη τη χώρα καθώς θα αποτελεί το μοναδικό χώρο με κύριο αντικείμενο τη ψηφιδογραφία. Ο Δήμος ήδη σχεδιάζει με την Κοινωφελή του  Επιχείρηση τις ενέργειες για την  προώθηση της διαδικασίας προσέλκυσης μαθητών του Νομού και της Ελλάδας, για την γνωριμία τους  με την «ψηφίδα»  και τον μεγάλο καλλιτέχνη  «ΚΟΛΕΦΑ».
Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013) με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ,  και δημοπρατείται στις  18 Μαρτίου 2014 με τις εργασίες να  αναμένεται να ολοκληρωθούν  σε εννέα μήνες ώστε  να είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Το έργο βρήκε συμπαραστάτες πολλούς Πωγωνίσιους κα ηπειρώτες που αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα και τη σημασία του στηρίζοντας το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής , τους οποίους και ευχαριστεί . Ανάμεσα σ΄ αυτούς  θα πρέπει να επισημάνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ουσιαστική στήριξη της  Βουλευτή της  Ν.Δ.  κ Άννας Ασημακοπούλου για την επίτευξη αυτού του στόχου.


Φωτογραφία: Έργο του καλλιτέχνη «Σύνθεση με γυναικεία μορφή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου