Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Ήσυχου στο Δήμο Πωγωνίου





Στο Δήμο Πωγωνίου βρέθηκε   ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Ήσυχος με κύριο στόχο την ουσιαστική επίσκεψή του στην Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου  η οποία λειτουργεί από το έτος 1979 στο Κεφαλόβρυσο  και βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Ο κ. Ήσυχος, επανέλαβε  πως η κυβέρνηση  όπως είχε υποσχεθεί έχει σταματήσει την  εκκαθάριση της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.
Επίσης ανέφερε τους λόγους που απαξιώθηκε η επιχείρηση και ότι στο μέλλον η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα παίξει ουσιαστικότερο και στρατηγικότερο ρόλο για την Ελλάδα αλλά και την ακριτική Ήπειρο και εξήρε τις ικανότητες του προσωπικού που έχει απομείνει και της τεχνογνωσίας που διαθέτει.
Ο κ. Ήσυχος  επισκέφτηκε τo στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες του Δήμου Πωγωνίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους διέλευση οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών της Αλβανίας με την μη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού Δρυμάδων. Τέλος κατέληξε στο Δημαρχείο Πωγωνίου στο Καλπάκι όπου ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την κατάρτιση των μελετών για το νέο Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι και την δρομολόγησή του για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπως και την ανάδειξη θέσεων μαχών του πολέμου του 1940 και την σύνδεση των ιστορικών στοιχείων που θα οδηγήσουν στην αύξηση του Τουρισμού στην περιοχή αλλά κυρίως θα υπενθυμίζουν στους επισκέπτες  την ανδρεία και την θυσία των Ελλήνων όταν μάχονται για τα ιδανικά τους  αλλά  και τα δεινά του πολέμου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για την προώθηση της υλοποίησης της πρότασης. 
 Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευσαν στην περιοχή οι Αντιδήμαρχοι κ. Στ. Κουκουλάρης και Ν. Γαλίτσης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Β. Μάτσιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου