Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στον Δήμο Πωγωνίου το ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την κατάρτιση ενός καινοτόμου σχεδίου.

Στον Δήμο Πωγωνίου διαμένουν αυτές τις μέρες οι μεταπτυχιακοί  φοιτητές  του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  με  ειδικότητες  : Πολιτικού Μηχανικού, Δασολόγου, Γεωπόνου, Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου, Πληροφορικής , Δασολόγου,  Περιβαλλοντολόγου  και άλλων. Η ομάδα χρησιμοποιεί  τον Ξενώνα των Κουκλιών  ως ορμητήριο για την επίσκεψη τους σε όλο τον Δήμο. Αυτό στα πλαίσια της  συνεργασία τους με τον Δήμο για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα όπως της ανάπτυξης και της αξιοποίησης πόρων .  
  Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Δ. Καλιαμπάκος , στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πωγωνίου, πρέπει να στηρίξουμε τις ορεινές κοινωνίες  που παρουσιάζουν πλέον ανεμικό αλλά υπαρκτό ρεύμα επιστροφής πολιτών προς την περιφέρεια, συμπληρώνοντας  πως αυτό που  διέκρινε στην συζήτηση ήταν η αίσθηση του αγώνα και όχι της καταστροφολογίας κάτι που θεωρεί πολύ θετικό.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κ.Καψάλης αφού ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία,  ανέφερε ότι  μέχρι στιγμής έγιναν τα κύρια βήματα ενοποίησης της περιοχής είναι σκόπιμο όμως να εστιάσουμε στην ταυτότητα της περιοχής και στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου ανάπτυξης  ευρύτερα αποδεκτού με γνώμονα την αξιοποίηση των πόρων της περιοχής.
Η Ομάδα στο σχέδιο που θα καταρτίσει θα στόχευση στην ταυτότητα του Πωγωνίου, στην σύνδεση με την Αλβανία , την αξιοποίηση των πόρων κλπ και θα επιδιώξει  να προτείνει  καινοτόμες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου